У Житомирській обласній раді 21 липня відбулася  п’ята сесія сьомого скликання, під час якої депутати проголосували за прийняття «Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016–2020 роки».

Крім цього, рішенням депутатів було створено комунальну установу «Поліський аграрний ресурсний центр» Житомирської обласної ради.

«Житомирська обласна рада сьогодні підтримала ініціативу  Житомирського національного агроекологічного університету – було створено   «Поліський аграрний ресурсний центр», – зауважив ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. – Велика вдячність депутатам обласної ради, які підтримали це рішення. Особлива вдячність голові Житомирської обласної ради Анжеліці Вікторівні Лабунській за розуміння і підтримку  ідей та проектів агроуніверситету, спрямованих на розвиток Житомирщини».

Метою діяльності Поліського аграрного ресурсного центру є підвищення ефективності аграрного виробництва шляхом надання інформаційної, консультаційної та практичної підтримки аграрним товаровиробникам і сільському населенню в освоєнні інновацій, передового досвіду і прогресивних методів господарювання, проведення навчальних і демонстраційних заходів для керівників і спеціалістів аграрного сектора, сільського населення; сприяння виробництву органічної агропродовольчої продукції тощо.

Основними партнерами ресурсного центру будуть аграрні товаровиробники, виробники сільгосптехніки, центри зайнятості, кадрові агентства, освітні та наукові установи всіх рівнів, громадські об'єднання та організації, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Завдяки взаємодії партнерів на базі ресурсного центру буде створена єдина інформаційно-методична база за програмами і проектами аграрного профілю, проводитимуться семінари, виставки, ярмарки вакансій, а також здійснюватиметься навчання, підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів для аграрного сектора області. Важливим об’єктом діяльності ресурсного центру мають стати особисті селянські господарства, яких в області налічується 187,2 тис. і які мають у користуванні земельні ділянки загальною площею 98,0 тис. га. Частина цих господарств за умови їх фінансової, інформаційної та консультативної підтримки потенційно може стати товарними, зайнятися вирощуванням нішевих культур, органічної продукції тощо.

 

 

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету