Зі студентами і викладачами Житомирського національного агроекологічного університету 26 травня зустрілася депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ірина Костюшко.

Представив гостю ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, наголошуючи на тому, що  пані Ірина має досвід роботи в аграрному секторі.

За  її плечима керівництво кількома підприємствами  - ТОВ «Сайкофарм», ТОВ «Снейк», ТОВ «Аптека мінеральні води».  Наразі Ірина Костюшко є власником аграрної компанії «Зоря» в селі Стремигород на Коростенщині. Фірма займається вирощуванням, нішевої для Житомирської області культури, льону.

У своєму виступі депутат розповіла  про можливі шляхи розвитку конкурентоспроможності  Житомирщини уже в найближчі роки. У цьому процесі, переконана вона, не обійтися без допомоги і підтримки кваліфікованих фахівців. Ймовірно, що саме ниніншні студенти,  а також випускники Житомирського агроуніверситету,   будуть  сприяти покращенню ситуації  в аграрній галузі області.

 Основна мета зібрання в ЖНАЕУ - випрацювати механізми діалогу влади та науковців у відродженні та інвестиційній привабливості області. Цього разу мова йшла про органічне виробництво.

«Ми відтермінували розгляд Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки на цій сесії. Наразі  хочемо доповнити її новим напрямком для України та нашого регіону - органічним. У Житомирської області є усі шанси відкрити першу в Україні сертифіковану лабораторію для органічного виробництва. Це зробить нашу область конкурентоспроможною, дасть їй значні переваги. А хто як не головні розробники цього напрямку можуть надати найкращі коментарі», - зауважила Ірина Костюшко.

Нагадаємо, що на базі Житомирського національного агроекологічного університету нещодавно провели IV Міжнародну науково-практичну конференцію “Органічне виробництво і продовольча безпека”, а також ярмарок  органічної  продукції вітчизняних виробників.

«Для ефективної роботи та розвитку області, повинна бути злагоджена взаємодія науки, влади та бізнесу. Органічний напрямок є широким та перспективним і наша область може стати передовою. Для виробників це також вигідно, різниця ціни реалізації становить від 30 до 50%, при цьому затрати знаходяться в цих же межах. Після цін варто врахувати позитивні екстеріальні дії органічного виробництва. Зараз потреба в органічній продукції у Європі сягає 80%. Тільки ті, хто можуть адаптуватися до навколишнього середовища та потреб людей, можуть створювати суспільний прогрес».

Прес-служба Житомирського національного агроеколоігчного університету